Jongerenwerk van Welzijn Farent

Naast vrijwilligers heeft Number One drie medewerkers van Welzijn Farent. Dit duo bestaat uit jongerenwerkers en een sociaalbeheerder. Jongerenwerker Karin Sprik houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren bij hun ontwikkeling. De focus hierbij ligt op talentontwikkeling en probleemoplossing. Daarnaast begeleidt zij de vrijwilligers bij het organiseren van activiteiten. Jongerenwerker Teun Michiels houdt zich bezig met de jongeren in de buurt van Rosmalen, Nuland en Vinkel. De focus ligt hier op het activeren van de jongeren en de talentenontwikkeling van deze jongeren. Sociaal beheerder Maik van Zutphen beheert het pand en de faciliteiten. Verder ondersteunt hij de vrijwilligers bij de uitvoering van activiteiten en is nagenoeg altijd aanwezig. Maik is al sinds de oprichting werkzaam bij Number One, daarmee zorgt hij voor stabiliteit en is hij een bekend gezicht voor de Rosmalense jeugd.

Wat doet een jongerenwerker?

De jongerenwerker werkt met jongeren in achterstandsituaties. Als coach en vertrouwenspersoon stimuleert hij kanszoekende jongeren en ondersteunt en begeleidt hij de zwakke jongeren. Groepen worden uitgedaagd taken op zich te nemen en zich verder te ontwikkelen: dat gebeurt in de wijk, maar ook in de laagdrempelige veilige omgeving van het jongerencentrum.

De jongerenwerker legt dwarsverbanden tussen verschillende milieus, verbindt jongeren met elkaar en met de samenleving. Daarnaast organiseert hij voor jongeren en ouders thematische activiteiten, en adviseert en ondersteunt hij welzijnswerkers en vrijwilligers die met jongeren werken.