Jongerenwerk van Welzijn Divers

Naast vrijwilligers heeft Number One twee medewerkers van Welzijn Divers. Dit duo bestaat uit een jongerenwerker en een sociaalbeheerder. Jongerenwerker Angelique Vullings houdt zich bezig met het begeleiden van jongeren bij hun ontwikkeling. De focus hierbij ligt op talentontwikkeling en probleemoplossing. Daarnaast begeleidt zij de vrijwilligers bij het organiseren van activiteiten. Sociaal beheerder Maik van Zutphen beheert het pand en de faciliteiten. Verder ondersteunt hij de vrijwilligers bij de uitvoering van activiteiten en is nagenoeg altijd aanwezig. Maik is al sinds de oprichting werkzaam bij Number One, daarmee zorgt hij voor stabiliteit en is hij een bekend gezicht voor de Rosmalense jeugd.

Wat doet een jongerenwerker?

De jongerenwerker werkt met jongeren in achterstandsituaties. Als coach en vertrouwenspersoon stimuleert hij kanszoekende jongeren en ondersteunt en begeleidt hij de zwakke jongeren. Groepen worden uitgedaagd taken op zich te nemen en zich verder te ontwikkelen: dat gebeurt in de wijk, maar ook in de laagdrempelige veilige omgeving van het jongerencentrum.

De jongerenwerker legt dwarsverbanden tussen verschillende milieus, verbindt jongeren met elkaar en met de samenleving. Daarnaast organiseert hij voor jongeren en ouders thematische activiteiten, en adviseert en ondersteunt hij welzijnswerkers en vrijwilligers die met jongeren werken.